Screens

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan even contact met ons op.

Een screen is een moderne vlakhangende zonwering. Screens werken ongeveer hetzelfde als een rolluik. Het doek glijdt tussen de twee geleiders naar beneden.

Screens voorkomen grote temperatuurstijgingen en hinderlijke schitteringen bij sterke lichtinval. Dat zijn voordelen die toepassing van screens in woonhuizen steeds populairder maken. Kiezen voor screens is enerzijds een kwestie van smaak anderzijds een prima oplossing met een moderne effectieve zonwering.

Screens zijn een ideale vorm van zonwering en het meest effectief. Ze houden het zonlicht tegen en de warmte buiten. Binnen is het dus altijd aangenaam koel en heerst de schaduw. Door toepassing van glasvezeldoek wordt warmte en zonlicht tot 88% gereflecteerd, terwijl het zicht naar buiten behouden blijft.

Door de verticale montage is het ook bijzonder effectief bij een laagstaande zon, bovendien blijft een vrije doorloop langs uw raam mogelijk. Het transparante screendoek belemmert de inkijk naar binnen, maar het zicht naar buiten blijft grotendeels, afhankelijk van gekozen kleur en situatie, behouden.

Constructie:
De bovenbak wordt op de geleiders geplaatst waartussen het doek dat is verzwaard met een aluminium onderlat op en neer beweegt. Kap, geleiders en onderlat zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium.

Bediening:
Screens zijn te bedienen met nagenoeg alle bedieningsvormen. Voor buitenbediening wordt vaak voor het onverslijtbare oogwindwerk gekozen. Voor binnenbediening bijvoorbeeld voor band-, koord- of slingerbediening. Het summum van gemak en comfort is natuurlijk een elektrische bediening.

Geleiders:
Afhankelijk van de situatie zijn er meerdere soorten aluminium geleiders verkrijgbaar. Geleiders voor op de dag montage en geleiders voor in de dag montage. Deze laatste zijn uitgevoerd met een haakse hoek waarmee eenvoudig tussen de muren gemonteerd kan worden. In sommige gevallen is het mogelijk om de speciale geleiders met spleetafdichting toe te passen.

Vormgeving:
Screens zijn verkrijgbaar met afgeschuinde kasten in de maten 75, 85, en 95 mm. De hoogte van de kast is afhankelijk van de hoogte van de screen. Ook aan exclusiviteit is gedacht. Wat te denken van de verfijnde halfronde uitvoering? Deze uitvoering is verkrijgbaar vanaf 85 mm.

Maatwerk:
Elke screen wordt volgens specifieke afmetingen, kleur, bediening en uitvoering voor u gemaakt.
Een beter voorbeeld van maatwerk bestaat er niet