Airconditioning

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan even contact met ons op.

Airconditioning voor vier seizoenen

Wie eenmaal aan de luxe van airconditioning is gewend, wil nooit meer zonder – zelfs niet in de winter. Met airconditioning kunt u het binnenklimaat geheel naar uw hand zetten, het hele jaar door. Als u namelijk kiest voor airconditioning met een warmtepomp, kan in het voor- en naseizoen voortaan de verwarming uit, dus heeft u ook nog eens lagere stookkosten.

“Het rendement van een warmtepomp is ongeveer 3 tot 4 keer zo hoog als dat van een cv-ketel, met als gevolg dat u uw cv-ketel een paar graden lager kunt instellen gedurende het stookseizoen. Zo bespaart u flink op uw energierekening.”

Verder kunt u op plaatsen waar niet direct aardgas beschikbaar is het hele jaar door een comfortabel klimaat realiseren (bijvoorbeeld een serre). Bij een warmtepomp wordt de koelcyclus omgekeerd: aan de buitenlucht onttrokken warmte wordt op een hoger temperatuurniveau gebracht en aan de lucht binnen afgegeven. Dit is een zeer efficiënt proces: warmte uit buitenlucht is immers gratis. Zelfs bij een buitentemperatuur van -15°C kan de warmtepomp nog warmte uit de buitenlucht halen. Een bijkomend voordeel is dat de airconditioning met warmtepomp bij inschakeling direct warmte afgeeft, waardoor de ruimte snel op temperatuur is.

De airconditionings die wij plaatsen zijn van het merk Daikin. Daikin is wereldwijd marktleider en specialist in verwarmen en koelen. Dit is het beste merk voor airconditioning!